Click here for English

Urban Tribes heeft bewoners ondersteund in het neerzetten van een succesvol bewonersbedrijf, Stichting Pek-O-Bello, voor zelfbeheer in de Van der Pekbuurt door het betrekken van alle ‘stammen’ uit de buurt om zoveel mogelijk bewoners te bereiken. In samenwerking met Cha.im en bewoners heeft Urban Tribes middels Agile Scrum softwareontwikkeling een online platform gebouwd met een gedeelde agenda. Amsterdam Steunpunt Wonen is ondersteund middels een ‘urban tribal strategy’, een strategie waarin bestaande groepen en initiatieven van bewoners en professionals geactiveerd worden om een bijdrage te leveren aan de (nog te bouwen) zelfbeheer coöperatie.

Resultaat: Het bewonersbedrijf is van start met een bestuur en een vijftal programmaleiders op het gebied van Ouderen- en Jongerenzorg, Muliculturele activiteiten, Beheer Openbare Ruimte en Groen & Natuur.

Schermafbeelding 2015-02-11 om 15.55.12

Here’s the English version

Urban Tribes build a self organization and self maintenance (zelfbeheer) with inhabitants via a tribal strategy. The Pek-O-Bello Foundation creates a diverse engaged group of people that make their neighborhood into a more enjoyable place to live.