Samen met Vereniging de Mannengroep en Anatolia Consultancy werkt Urban Tribes aan een dialoog-reeks Onzichtbare Verhalen. Hierin bouwen we een netwerk van autochtone en allochtone bewoners in Amsterdam-Noord. De reeks maakt verhalen van bewoners zichtbaar. Verhalen die zich achter de voordeur afspelen. De reeks ontdekt wat er nodig is om deze verhalen ook buiten dit podium de ruimte te geven.

24 september 17.00-20.00 Buurthuis van der Pek, Amsterdam-Noord, event-page op Facebook,

12 november 17.00-20.00 Tolhuistuin, Amsterdam-Noord, event-page op Facebook,

9 december 15.00-17.00 Stadsdeelkantoor Noord, Burgerzaal, event-page op Facebook

Samenvattingen

Lees hier de samenvatting van de bijeenkomsten:

Signalen

In Amsterdam-Noord signaleren de bewoners Mohamed Afkir en Mohamed Douhri van Vereniging De Mannengroep, onderzoeker/ docent Ozan Türkdogan en ikzelf een groeiend vertrouwen tussen allochtone- én autochtone bewoners, zowel onder Islamitische bewoners als onder niet- of anders religieuzen en van jongeren tot volwassenen.

Netwerk bouwen

Het doel is om onzichtbare verhalen van bewoners aan het licht te laten komen en een netwerk te versterken van autochtone- en allochtone bewoners om radicalisering terug te dringen in samenwerking met lokale organisaties, bedrijven en overheidsinstanties.

Lokale aanpak

Onze focus ligt op een lokale aanpak van radicalisering ter aanvulling op het stedelijk en landelijk meldpunt. Waarom? Onze expertise ligt in het ‘doen’ en daarom willen we de focus leggen op de eigen verantwoordelijkheid van de bewoners in Noord. Wat kunnen zij voor zichzelf en elkaar betekenen?

Lees meer over het bouwen van dit netwerk op de Linkedin-blog

‘Als je hem dus wilt begrijpen
luister dan niet naar wat hij zegt,
maar veel meer naar wat hij niet zegt.’
– Khalil Gibran –