Zet je eigen klok op www.isooknu.nl! Social designers Tabo Goudswaard en Jaap Warmenhoven deden onderzoek naar toekomstdenken. Ze leerden dat veel mensen leven in een ‘short now’ (Brian Eno, 1978, New York) en dus niet ver vooruit denken. Dit kan tot gevolg hebben dat mensen zich niet met een stad, plek of onderwerp verbinden. Praten over de toekomst is altijd abstract want de toekomst is nooit tastbaar aanwezig. In het project IsOokNu heeft Twynstra Gudde samen met Urban Tribes, 21PM en ondernemers en bewoners uit Amersfoort de toekomst concreet gemaakt, vanuit wat mensen nu belangrijk vinden. Aftelklokken zijn fysieke dragers van de toekomst, aanwezig in het nu. Op www.isooknu.nl kun je zelf je klok instellen en je nu langer maken. Het filmpje maakten we samen met toekomstpioniers uit Amersfoort: Jeroen Fikkers en Merel van de Vlekkert. Isooknu.nl is een initiatief van Twynstra Gudde en kwam tot stand in samenwerking met de platformontwikkelaars van Urban Tribes, 21PM en met steun van het Programma Duurzaamheid van Gemeente Amersfoort.

Urban Tribes ondersteunt het onafhankelijk en toonaangevende organisatieadviesbureau Twynstra Gudde door middel van een tribale strategie in een onderzoek naar verbinding van het online platform Is Ook Nu met de Gemeente Amersfoort en bestaande initiatieven zoals bewonersplatform Bewoners033, Stadslab033, Stichting Elisabeth Groen, G1000 Amersfoort en Nieuwe Stadsnomaden.

De tribale strategie heeft impact op de ontwikkeling van het platform en zal in afstemming plaatsvinden met de developers van PM21. Met behulp van Urban Tribes kan Twynstra Gudde met verschillende informele leiders, of stamleiders, een nieuwe SMART tribe bouwen in Amersfoort, waarbij het platform Is Ook Nu hen faciliteert om afspraken transparant, realiseerbaar en tijdgebonden te maken.

Urban Tribes draagt zorg voor de integratie van de input van de bestaande initiatieven in het bouwproces, waardoor het platform zich wortelt in de stad.