Vier eigenzinnige performers en Gerausmachers, die bekend staan om hun energieke en fysieke optredens op Over het IJ Festival en Oerol: dat is Project Wildeman. In hun nieuwste voorstelling Heart of Darkness, bekend door de boekverfilming Apocalypse Now, volgen we de figuur Kurtz die verdwaalt in een eigentijdse jungle waarin het digitale en fysieke met elkaar zijn verstrengeld. Oerkreten versmelten met digitale haperingen, ben jij klaar om het wilde beest in jezelf op te zoeken? Heart of Darkness is te zien vanaf mei t/m juli, bekijk hier de speeldata.

” Project Wildeman slaat alle vooroordelen over muziek en po√ęzie aan stukken met een muzikale kracht die zorgt dat de woorden onder je huid kruipen.” VPRO 3voor12

Urban Tribes ondersteunt muziektheatergroep Project Wildeman in het maakproces en draagt zorg voor het betrekken en activeren van het publiek. Door middel van de samenwerking kan Project Wildeman het publiek uitnodigen en meenemen naar de diepten van haar ziel. Op reis naar de schaduwkant van het bestaan, om deze onder ogen te zien en haar demonen te omarmen.

Zo ontwikkelt Project Wildeman middels Heart of Darkness nieuwe manieren om het contact aan te gaan met het publiek en met het publiek het eigenaarschap van de voorstelling te delen. Door deze interactie is de gewenste uitkomst tweeledig: enerzijds kan Project Wildeman zich in een groter geheel plaatsen, anderzijds wordt het publiek uitgenodigd mee te spelen, te ervaren en te registreren.