Certificaatuitreiking Jongeren voor dialoog in wijkaanpak radicalisering

 

Op 9 december 2016 was de derde dialoogbijeenkomst van Onzichtbare Verhalen. We sloten af met een certificaatuitreiking van Nederland in Dialoog voor de jongeren gespreksleiders. Een spannende middag waarop de wijkagenten, gemeente, buurtorganisaties en bewoners met elkaar in gesprek gingen. Van jong tot oud en mensen van verschillende etnische achtergronden waren aanwezig van Van der Pek, Vogelbuurt, Nieuwendammerdijk en Bloemenbuurt. Centraal stond de vraag: hoe kan jij samenwerken met anderen in de aanpak van radicalisering.


Samenwerken met anderen

Hoe kan jij samenwerken met anderen in de aanpak van radicalisering. Dat was de vraag die centraal stond in de slotdialoog. Tijdens deze ronde kwamen er ideeën van de deelnemers om dit project een vervolg te geven. Bijvoorbeeld het ophangen van het ecogram van hulplijnen bij moskeeën, scholen en buurtinstanties, zodat bewoners weten waar ze terecht kunnen met vragen. Een ander idee was een vaste avond in de week om samen te komen en met elkaar te eten. Of: meer kennisuitwisseling stimuleren tussen jongerenorganisaties zoals Dock, Skiandri en Streetcornerwork. Noord ontmoet Noord bood aan hun platform hiermee uit te breiden.

Presentatie: Ozan Turkdogan & Elien van Riet
Gespreksleiding: Mina, Abdel, Ottman, Youssef, Saeeda, Abdelhamid en Ahmed en hun buddy’s
Coordinatie: Mannengroep Van der Pek
Dialoogtraining: Miranda Willems
Film: Brigitte Bélanger
Foto: Jan Snabel
Ondersteund door: Amsterdam Dialoog 2016
In samenwerking met Buurthuis vd Pek, Vogelburen, Tolhuistuin, Stichting Doras en de wijkagenten, en mediapartner ilovenoord.

Met dank aan Stadsdeel Noord en de Gemeente Amsterdam